V rámci svátku svatého Martina proběhla v našem tropickém skleníku EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA integrace ALOE VERA BARBADENSIS MILLER do večerního, degustačního menu pod taktovkou profíků z teplické hotelové školy. "Mám velkou radost, že můžeme botanickou zahradu přibližovat návštěvníkům i skrz vnímání chutí. Považuji to za celorepublikovou raritu, abyste uprostřed českého, deštivého podzimu večeřeli v tropické přírodě," řekl ředitel zahrady Petr Šíla.
Než se ovšem začalo jíst, proběhla krátká komentovaná prohlídka našeho xerického skleníku, kde jsme rádi přivítali naší partnerku Mariku Sokol z Aloe Base, která dlouhodobě usiluje o spojení aloe vera s jídlem.
A jaké bylo menu?
WELCOME DRINK
AMUSE BOUCHE
Carpacio ze syrového aloe vera - na povzbuzení chuti
STUDENÝ PŘEDKRM
Cuketová rolka plněná cream fresh s aloe vera podávané s domácím pečivem
POLÉVKA
Jemná kapustová polévka
HLAVNÍ CHOD
Pomalu pečené husí stehno podávané s cibulovo–jablkovým zelím a slaninovou kroketou
DEZERT
Cheesecake s aloe vera
NÁPOJE
Svatomartinská vína
Voda s citrónem a mátou
Káva
Chtěli byste se takové večeře zúčastnit? Nebojte! Již brzy budete mít možnost si takový zážitek dopřát.