Nemusíte navštívit japonský Ryugin, abyste ochutnali znamenitou asijskou kuchyni. V pátek 19.5. se u nás konala již tradičně degustační večeře, tentokrát ve východoasijském stylu.
Na úvod mohli hosté ochutnat japonské rýžové víno, nám známé jako saké. Jako předkrm posloužil letní závitek se zeleninou, hovězím masem a sladkokyselou omáčkou. Následně se podávala pikantní thajská polévka s kokosovým mlékem, zeleninou a krevetkou. Jako hlavní chod se servírovalo kachní prso s pomerančovou omáčkou, jasmínovou rýží, společně s ragů uvařené z hub shitake (původních hub pocházející z východní Asie) a s přílohou v podobě plněných knedlíčků. Nechyběl ani zákusek. Závěrečný přípitek se konal se speciálně připraveným Roku ginem.
Za tímto kulinářským počinem nestáli japonští šéfkuchaři, nýbrž nadaní studenti Hotelové školy Teplice. O večeři byl takový zájem, že se bohužel nedostalo na všechny zájemce. Aby vám další takováto akce neproklouzla mezi prsty, můžete pravidelně odebírat botanický newsletter a mít jistotu, že vám nic neunikne. Rovněž nás můžete sledovat na našem Facebooku, či Instagramu.